Fira in julen 2018 på Blå båten med julbord och show!
Högt tempo, god stämning och varmt gemyt är ledorden – med inslag av sköna jazzsånger.
Kvällen startar med glögg och mingel kl 18.
Julbord och julshow kl 19-21 inklusive paus.
Baren är öppen till kl 01.

Julånga final v1 A5

Tala med Linda Vikner Backlund om grupp-bokningar! Hon nås på julpablabaten@gmail.com

Enstaka biljetter kan köpas på Kulturcentralen!

JULÅNGA
Det pyser och ångar i kajutan! Sång! Humor! Armkrok! Rentav dans?

På Blå båtens lilla scen skapar Mimi Terris, Valle Westesson och Kalle Lind intim och jovialisk underhållning inför julen. Muntra trudelutter, tramsiga sketcher, festliga monologer och kanske någon liten påminnelse om vad julen ska vara bra för. Allt är nyskrivet, en del är så färskt att det skrivs under pågående föreställning. Högt tempo, god stämning och varmt gemyt är ledorden – därmed inte sagt att alla fördomar stryks medhårs. Vid pianot sitter ”Svempa” Lundequist” som en garant
för att det hela ska svänga också.

Det är en inbjudande typ av underhållning ”som vi föreställer oss att det var i Göteborg på sjuttiotalet, eller på en brittisk pub”. Ensemblen, som skriver sina egna texter, vill försätta folk i ett tillstånd av glädje som man inte kan värja sig emot. Om ett skämt inte håller måttet så är det aldrig långt till nästa skämt – eller sång!

Julbordet, som kommer från Välfärden, är samtida med tonvikt på grönt och ekologiskt med inslag av fisk och kött. Glögg samt kaffe ingår också.
Pris per person: 745 kr inkl moms.
Mer dricka finns att köpa i baren.
Dryckespaket kan arrangeras.
Är ni 80 personer eller fler blir priset 695 kr/person.
Lediga datum: 30 november. 1, 6, 8 december.

PÅ SCEN

Kalle Lind är Malmös yngste farbror, mångsysslare i kultur- och nöjesindustrin, poddare, författare, krönikör och skämtare. Ibland ställer han sig på scen och framför då helst egna texter, ”så att ingen annan ska behöva skämmas”.

 

Valle Westesson är Blå Båtens kulturkapten samt handelsresande i nöje och trevnad. Tar sej an det mesta, bara det innefattar hårt arbete och eventuell lön. Jobbar oftast som författare, regissör, reseledare, dramatiker eller konstruktör av konstiga hus.

 

Mimi Terris är den Bohuslänsk-amerikanska jazzstjärnan som sedan 2008 varit bosatt i Malmö, där hon landade efter flera års musikstudier i Köpenhamn. Mimi är den klassiska sångerskan som vänstrade med jazzen och sedan dess har hennes genomärliga kompositioner där hon uttrycker sina personliga tankar klädda i svensk retrojazzkostym vunnit många svenska hjärtan och öron. Mimi uttrycker mörker och ljus genom att aldrig backa, utan istället kliva rätt in där det känns som mest.

 

Sven-Erik ”Svempa” Lundeqvist är en av de nya stjärnorna på Sveriges jazzhimmel. Sedan ett decennium har hans lekfulla och unika spel hörts flitigt i Malmös jazzliv, men nu är han i full gång med sin internationella karriär där han ofta spelar med internationella stjärnor på de stora scenerna. Svempa är en kompositör och improvisatör av rang och hans gedigna hantverk bakom klaveret hörs i hans breda förmågor som sträcker sig från 1920-talets stridepiano fram till helt modern improvisatorisk jazz.